۩۞۩ روضة الجنه ۩۞۩
أهلا بك
في منتدى روضه الجنه

مرحب مع كل شروق شمس وغروبها مرحباعدد نجوم السماء اللامعه فى الافق مرحبا حين تتلاطم امواج البحر مرحبا عند سقوط قطرات الندى على الزهربكل حب واحترام وشوق نستقبلك ونفرش طريقك بالورد ونعطر حبر الكلمات بالمسك والعنبروننتظر الابداعمع نسمات الليل وسكونه لتصل همسات قلمك الى قلوبنا وعقولنا ننتظر بوح قلمك

۩۞۩ روضة الجنه ۩۞۩

۩۞۩ ۩۞۩ غايتك للجنه قد جمعتنا المحبه فى الله فمن يفرقنا۩۞۩ ۩۞۩
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جالتسجيلدخول
Egypt Flag
مرحبا يا ابو حسام نشكر لك إنضمامك الى أسرة منتدى روضة الجنه ونتمنى لك المتعة والفائدة
السلام عليكم نرحب بجميع اعضاءوزوار منتدى روضه الجنه شرفتونا ونورتونا ان شاء الله تفيدو وتستفيدو راجين من المولى ان يجمعنا على حبه امين يارب العالمين اختكم في الله روضة الجنه

شاطر | 
 

 أكبر موسوعة لأسرار الطباخة الشاطرة هديتي لست البيت المدبرة الشاطرة ..!!!

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
رحيق القلوب
عضوملكي
عضوملكي



مصر
برجك : الدلو
عدد المساهمات : 146
السٌّمعَة : 0
تاريخ الميلاد : 01/02/1985
تاريخ التسجيل : 25/08/2012
العمر : 32
العمل/الترفيه : الدعوة الى الله
المزاج المزاج : عفوك ربى
الأوسمة :

مُساهمةموضوع: أكبر موسوعة لأسرار الطباخة الشاطرة هديتي لست البيت المدبرة الشاطرة ..!!!   الإثنين يناير 07, 2013 10:59 am

أكبر موسوعة لأسرار الطباخة الشاطرة هديتي لست البيت المدبرة الشاطرة ..!!!


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


صباح / مساء الخير


كيفكم يا بنات ؟؟


انشاء الله تكونوا مبسوطين


المهم


اليوم جمعت لكم اكبر قدر ممكن من الأسرار والأفكار المهمة جداً


في الطبخ والتدبير المنزلي واللي يمكن اول مرة تسمعوها او تمر عليكم


واللي راح تحتاجوها بحياتكم وفي بيوتكم


اتمنى انها تعجبكم وانكم تستفيدوا منها وتدعون لي في ظهر الغيب


مع تمنياتي لكم بالتوفيق في حياتكم


يلا بسم الله نبدأ


لعمل الصلصة .. نقي الطماطم الناضجة وقومي بتقطيعها قطع صغيرة بعد غسلها جيدا , أو ضعيها في حلة علي النار مع التقليب من حين لاخر حتي لا تحترق وذلك حتي تنضج ثم ضعيها بعد ذلك بمصفاة سلك واحفظيها في برطمانات زجاجية داخل الثلاجة .


حتي لا تنتشر رائحة الرنجة او السمك المالح عند شيها غلفيها بورق فويل وضعيها في الفرن حتي تحصلي علي لحم ناضج وتتجنبي الرائحة مجربة وفعلا بتكون مستوية وكمان من غير ريحة وانا بموت في الرنجة


لحفظ رائحة البن بعد تحميصة ضعي قطعة من سكر النبات فلا تضيع الرائحة .


اذا لم ينضج اللحم سريعا ضعي في اناء الطهي قطعة من الشمع الخام صغيرة جدا .



. لنزع قشر البطاطس لتسهيل نزع قشر البطاطس المسلوقة ، يتم وضعها فى ماء بارد بعد النضج مباشرة


عند أحتراق الطعام ارفعى الحلة ( أو وعاء الطهى ) من على النار مباشرة واغمسيها فى ماء بارد حتى لايحمل طعم الشياط الى الاجزاء السليمة من الطعام ثم يتم نقل الطعام السليم فى وعاء آخر وتستكمل عملية النضج.




لكي لا تلتصق قوالب الثلج بالفريزر الحل عملى وبسيط وهو أن يتم وضع قطعه من البلاستيك أو كيس نايلون تحتها .


لتنظيف النجف والثريات يتم مسحها بقطعة قماش مبللة بماء دافىء مع أضافة الخل . 5. التصاق غطاء زجاجة


طلاء الاظافر حتى لايلتصق غطاء زجاجة طلاء الاظافر بعنق الزجاجة بعد الاستعمال .. يتم دهن الغطاء من الداخل عند فتحها أول مرة بطبقة خفيفة من الفازلين .


لعلاج المغص يستخدم مغلى الينسون ، أو مستحلب النعناع ، أو مستحلب أزهار البابونج .


تناول اللحوم تناول اللحوم مع الخضروات الطازجه والسلطة الخضراء .. أو مع الليمون أو البقدونس يساعد على امتصاص حديد اللحوم وتقليل أمتصاص بعض الدهون الضارة بالشرايين ، كما أن الياف هذه الخضروات الطازجه تعمل على امتصاص المواد السامة الناتجة عن هضم اللحوم مما يحمى قولون الجسم من تأثيراتها الضارة .


ضغط الحذاء الضيق للتخلص من ضغط الحذاء الضيق على القدم ومعه يزداد الشعور بالالم وعدم الراحة ، يتم دعك المناطق الضاغطة من الداخل بالصابون عن طريق بشره بالمبشرة .


للحفاظ على لمعان الفضة ضعى أصبعا من الطباشير فى درج الفضية مع الملاعق والشوك والسكاكين لانه يساعد على تشرب الرطوبة .


للحفاظ على لمعان أدوات المائدة يتم جمعها ونقعها قليلا فى اناء به ماء مضاف اليه مبشور الصابون وقليلا من النشادر .



البقع والرواسب بالحمامات والمطابخ لأزالة البقع والرواسب التى تظهر بين بلاطات القيشانى والسيراميك بالمطبخ والحمامات ، يتم تنظيفها بفرشاة اسنان قديمة بعد غمسها فى ماء التبييض ( الكلور ).


تناول الالياف مثل الخبز الاسمر والردة بكميات كبيرة تعوق امتصاص كالسيوم اللبن .. لذلك يفضل عدم مزج اللبن مع الخبز الاسمر فى وجبة واحدة وان افضل وسيلة لتناول اللبن هى شربه صباحا على معدة خالية أو بين الوجبات ليتمكن الجسم من امتصاص الكالسيوم دون تدخلات ضارة.


لعلاج الاجهاد التخلص من الشعور بالاجهاد بتناول فصين من الثوم مع ملعقتين من عسل النحل ، كذلك مستحلب النعناع المضاف اليه نقطة من منقوع الشوفان مع كوب ماء .


الادوات المطلية بالكروم للحفاظ على لمعان الادوات المنزلية المطلية بالكروم من التعرض للصدأ وذلك بمسحها بمادة الفازلين من وقت الى آخر .


الادوات النحاسية للحفاظ على لمعان النحاس بصقله وتنظيفه بدعكه بأنصاف الليمون المغموس فى الملح ، مع مراعاة أن يترك عصير الليمون والملح على سطح تلك الادوات النحاسية لعدة ساعات قبل القيام بعملية التلميع بقطعة قماش ناعمة وجافة ونظيفة.


. معالجة الخدوش معالجة الخدوش التى تطرأ على قاعدة التواليت البيضاء وسطح الثلاجة الابيض والاغراض المصنعة مــن المينا ، وذلـــك بأستخدام نقط ( الكيريكتور ) السائل المستخدم فى تصحيح الكلمات على الالة الكاتبة.


. الستائر والاقطان اضافة قليلا من النشادر الى ماء غسل الستائر والاقطان يحميها من الكرمشة ويضفى عليها بياضا شاهق ، مع الحرص على عدم عصر الستائر لأن عصرها يشوه جمالها ويؤثر على نسيجها .



. نبات القرع واللحوم الحمراء نبات القرع او ( الكوسة ) ينشط خلايا المخ وله فاعلية كبيرة فى تقوية الذاكرة . كما أن تناول اللحوم الحمراء بكثرة يؤدى الى الشيخوخة المبكرة.


. لنظافة على الزهور الصناعية لتنظيف الزهور الصناعية بسهولة ويسر مع الاحتفاظ بلونها ورونقها ، يتم تعريضها لبخار الماء المنبعث من ماء مغلى ثم ترش بعد ذلك بمثبت الشعر.


. للتخلص من أزعاج القطط تتكالب القطط الضالة على صندوق القمامة ويؤدى ذلك الى تناثرها أمام باب الشقة ، وللتخلص من ازعاجها يتم وضع قليلا من مادة النشادر بالقرب من فوهة الصندوق.


. للحفاظ على النباتات يضاف الى التربة قشر البيض المطحون وكذلك ماء سلق البيض ( بعد أن يبرد ) لأنه يغذى التربة ويكون بمثابة سماد طبيعى لها. . لمنع صرير الابواب القيام بطلاء المفصلات بطبقة كثيفة من الفازلين .


. لفتح مسام مكواة البخار من الانسداد الذى يحدث فى فتحات مكواة البخار يمكن علاجه وذلك بملىء خزانها بالخل وهى ساخنة ( بعد نزع الفيشة ) ثم شطفها ويتم تعبئتها بالماء مرة أخرى .


. لإزالة بقع الحبر على الموكيت أو السجاد يتم تغطية مكان البقعة فورا بالملح .. وتركه ليتشرب الحبر تماما ثم تجريف الملح بملعقة شاى وتكرارها اذا لزم الامر ثم مسح مكان البقعة بأنصاف الليمون الذى يمتص ماتبقى .


. رى نباتات الزينة افضل الطرق لرى نباتات الزينة هى ملىء الاناء بالماء وتركه 24 ساعة قبل سقى النبات حتى يتخلص الماء من الكلور الموجود به لأن زيادة الكلور فى الماء تضر بأوراق النبات وتغيـر لـون أوراقه الخضراء .


. لتجنب الارق ينقع الشوفان فى الكحول النقى لفترة طويلة ، ثم يتم تناول 20 نقطة مع قليل من الماء الساخن قبل النوم .


. لالام الاسنان يمكن وضع فصين من الثوم المهروس على الاسنان التى بها الم وتدليك الضرس المصاب بالزنجبيل .


. عدم غسل الدماء بالماء الساخن اذا ماأصيب طفلك بجرح ادى الى اتساخ ملابسه فلا تقومى بغسل ملابسه بالماء الساخن ، لأن ذلك من شأنه ان يساعد على تثبيت بقع الدم والافضل غسلها بالماء البارد والصابون مع إضافة ماء التبييض الى ماء الغسيل .


. البقع الدهنية التى تظهر على الملابس نتيجة تناثر بعض الطعام ، يمكن التخلص منها بنثر كمية من بودرة " التلك " مكان البقعة .


. ثنية الفستان للتخلص من مكان ثنية الفستان القديمة ( اذا ماأردت إطالة الفستان ) ، القيام بعمل " تندية " مكان الثنية بقطع اسفنج مبللة بالخل .



. الطعم الطازج للبن البودرة لإضفاء نكهة الطعم الطازج للبن البودرة يمكنك اضافة ذرة ملح اليه .


. للتخلص من رائحة الثوم للتخلص من رائحة الثوم والبصل من يديك القيام " بفرك " اليدين بتفل القهوة . ومن الفم بتناول عيدان البقدونس الاخضر .


. لتماسك الملوخية عند طهو الملوخية ولعدم انفصالها عن الشوربة ولضمان تماسكها يتم اضافة ملعقة صغيرة من البن اليها .


. للحفاظ على رائحة ونكهة السمن البلدى يتم اضافة كوب من اللبن الزبادى ثم ترفع الى النار ليغلى لمدة عشر دقائق مع التقليب المستمر .


. لإختبار البينج بودر يمكن إضافة قليل منه الى الماء ، فاذا احدث فورانا فأنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته.


. لتطرية شرائح البوفتيك لتطرية شرائح البوفتيك المعدة للشى ، يتم اضافة قليل من الخل اليها ورتكها لعدة ساعات قبل القيام بعملية الشى .


. لتفتيت الحصوات لتفتيت حصوات المثانة والكلى يتم شرب أوراق عشب حصى اللبان مغلية ، كما ان ذلك يساعد فى افراز الصفراء وعدم تكوين حصى المرارة ويساعد ايضا فى عملية الهضم.


مضغ حصى اللبان يعمل على زيادة إفرازات المعدة وتقويتها ويساعد على الهضم وطرد الغازات وفتح الشهية ، كما أن شرب المنقوع منه يعالج الكحة ويفيد فى علاج الامراض الصدرية كما أنه علاج فعال بوقف نزيف المعدة ومنع انتشار القروح بها.


. كثرة التعرض للشمس تظهر التجاعيد خاصة عند المرأة ، وافضل وقت للتعرض للشمس هو فى الصباح ولفترات قليلة.


. لعلاج التهاب الحلق واللوزتين يتم تناول ملعقة عسل نحل 3 مرات يوميا ، ثم عمل غرغرة بماء ممزوج بملعقة خل التفاح ومنقوع قشر الرمان وعسل النحل وشْبة .


. لتغذية أوراق النبات يتم عمل ذلك بالمرور عليها بقطعة قطنية مغموسة باللبن والماء ، لأن ذلك يعطيها غذاء أكيدا .


. بالنسبة للعيش القديم الفينو أو البلدي أو حتى القرصة البايتة بنحمصهم في الفرن ونكسرهم قطع صغيرة ونفرمهم في خلاط التوابل لحد ما يصيروا كالبودرة ونستخدمهم زي البقسماط في تتبيل البانية والبفتيك وبيدي نفس نتيجة البقسماط ويمكن أكتر لو عيش بلدي برده ودي دايما بنعملها في بيتنا وكمان موفرة وبدل ما نرمي العيش .


. فكرة البهارات : حاولي ما تشتري بهارات مطحونة وجاهزة لانك ما تعرفي مدى الاتربة أو الفطريات الموجودة بينها نتيجة التخزين لذلك يفضل انك تشتري هذه البهارات في صورة حبوب صحيحة وتنقيها جيدا وتشغلي فرن البوتجاز لمدة 10 دقائق حتى يسخن جيدا ثم تطفيه وتحطي فيه البهارات وتتركيها تتحمص شوية وبكدة راح تكون ريحتها مميزة وقوية عن المعتاااااد
وبعدين تطحنيها بكميات قليلة وتضعيها في علب محكمة الغلق لتظل متمتعة بالنكهة القوية والباقي يحفظ في اكياس محكمة في التلاجة


. عشان دموع البصل جربى وانا بتحمريه او بتسبكيها انك تحطى معها شويه فلفل اسمر وحتروح الدموع والريحه


عشان تسهلي على نفسك عمل السلطة ولانها مفيدة جدا لاولادك ممكن انك في اخر الاسبوع تشتري كل حاجات السلطة وتغسليها كويس جدا وتنشفيها وتحضري الاكياس الي بتحفظي فيها في التلاجة وتقسمي على كل يوم الخضروات بتاع السلاطة يوم بيومه وكدة تطلعي الكيس على ميعاد الغدا ومجرد انك تقطعيها بس وتقدميها .


. ممكن تعملي تتبيلة السلاطة من ملح وفلفل اسود وخل وزيت زيتون وتحتفظي فيها في زجاجة صغيرة في الثلاجة ولما تخلصي تقطيع الخضروات تحطي التتبيلة ع السفرة وبالف هنا وشفا



. طريقه حفظ الشبت دى انا بعملها حنجيب الشبت ونغسله كويس ونتخلص من المويه اللى فيه ونقطعه ونحطه فى اكياس بلاستيك فى الفريزر لمدة شهور


. لحفظ البصل نقطعه عن طريق الفود بروسوسر ونحطه فى كياس بلاستيك فى الفريرز وده لمدة شهور


. لحفظ البقدونس والكسبرة والخضروات الورقية لأطول وقت باذن الله انتي يا اختي تحضري البقدونس - على سبيل المثال - تغسليه كويس جدا وتنقعيه شوية في موية وخل لتتخلصي من البكتريا والميكروبات العالقة به وبعدين تنشفيه كويس جدا وتتركيه يتخلص من الماء تماما يا ريت ما يكون فيه ولا نقطة موية
وبعدين تحضري ورق ابيض نظيف واياكي وورق الجرائد لانه ملئ بالسموم من الحبر وتلفي فيه الخضرة كويس وتحفظيها في علبة محكمة الغلق في التلاجة بهذه الطريقة تقدري تحتفظي فيه لمدة شهر
ولو بدك تحتفظي فيه اكتر من كدة اتركية في التلاجة حتى ينشف تمام وهنا ممكن تستخدميه مجفف وحيكون مجفف نظيف لانك غسلتيه كويس وحيكون لونه اخضر جميل وكمان راح يفضل محتفظ بنكهته اجمعي الخضرة دي واحتفظي فيها في برطمان وخليها حطي منها ع المحشي او اي اكل واهي تنفع للأزمات .


. لحفظ الليمون لفية بالفويل او ورق ابيض وفى كيس وفى الفريزر لما تحتاجى ليمونة تطلعى واحدة واحدة
والتوم انا بشترية اول ما بيطلع الجديد وافرمة واضعة فى برطمانات فى الفريز لانى لما احب اقشره بيكون سهل جدا .


. لتنظيف الخطوط الي بين السيراميك سواء في الارضيات او الحوائط الطريقة بفضل الله سهلة جدا ومجربة والنتيجة رائعة تعود هذه الخطوط مثل الجديدة
تحضري حبيب قلبي ملح الليمون 3 ملاعق كبيرة وتضيفي عليها كوب خل صغير ونصف ليمونة وتقلبيه جيدا وبالاسبونج حق المواعين تفركي ما بين السيراميك في الحوائط وفي الارضيات بالفرشة تفركي جيدا والنتيجة هايلة بفضل الله .
ونفس الطريقة ممكن تستخدميها للتخلص من الدهون الصعبة والمتراكمة على السيراميك وخصوصا وراء البوتجاز لكن تضيفي معاها كوب صغير من سائل غسيل الاطباق وان شاء الله النتيجة اكتر من رائعة .


بعد ما أغسل المواعين .. أجيب طبق بلاستيك كبير اللي بحط فيه الغسيل وأحط فيه موية سخنة شويتين بس مش مغلية وشوية صابون سائل مش كتير لإن الحاجات نظيفة وأضيف عليهم فنجان كبير كلور ..
وأجيب( الملاعق الصغيرة والكبيرة والسكاكين ..والشوك.. والمغارف اللي بنغرف بيها الأكل *بس طبعاً كله بيكون استانلس ما يكون حاجة فيها خشب*) ولو حاجة فيها خشب حطي بس المعدن في الماء
وخلي الخشب برة الطبق وأسيبهم نص ساعة واتفرجي عليهم بعد ماتطلعيهم وتغسليهم تاني .. بيلمعوا كإنهم لسة جداد وما ترمي الموية .. ممكن تحطي فيها صواني الشاي الإستنلس والكاسات كمان.
وراح تشوفي بنفسك اللمعان والبريق وبعد ما تطلعيهم ما ترمي الموية .. استني شوية مستعجلة ليه ههه
خدي الطبق وضيفي عليه ملعقتين ديتول وروحي ع الحمام ورشيها ع الأرض وبالفرشة اللي بيد ادعكي أرضية الحمام وبعدين نشفي بالممسحة وشوفي النظافة وريحة الحمام فل ..


. كيف تخلي البطاطس المقلية مقرمشة : احضري ماء ودوبي فيه ملعقة نشا واتركيه يغلي ثم اضيفي ملعقة من الخل وبعد تقطيع البطاطس بطريقتك المعتادة تسقط في هذا الماء المغلي وتترك فيه مدة 5 دقائق وبعدين تصفيه في المصفى ويسخن الزيت وتقليه فيه والنتيجة ان شاء الله بطاطس مقرمشة من برة وطرية ولذيذة من جوة وبالف هنا وشفا


. حطي في بخاخ - أي بخاخ عندك - شوية موية + سبرتو + شوية فانيليا + كومفورت او داوني او اي زيت عطري بتفضليه ورجّي البخاخة كويس قبل كل استخدام معطر منزلي + انه ملمع جميل جداا رشي شوية
على المكان اللي بتلمعي فيها المكتبه والتلفيزيون والدولاب والبيت كله .. جربوه وادعولي


. لما تيجي تسلقي بيض أو مكرونة أو بطاطس أو حتى تغلى موية في الالمواعين الألومنيوم حطي معاها شوية خل .. الخل بيحافظ على الواعين ما بيخليها تسود وما راح تتعبك في غسيلها بعد كدة



. من اسرار كفتة الحاتي : اللحمة الي تستخدميها يكون التلتين لحم بقري والتلت لحم ضاني ولو مافي عندك الا بقري افرمي معاها قطعة من دهن الخروف تشتريها من السوبر ماركت وتحفظيها عندك في الفريزر للكفتة وما تحطي بهارات كتير يعني كفاية جدا ملح وفلفل ابيض والفلفل الابيض مع الكفتة رائع وطعمه مميز لو مافي عندك غير فلفل اسود ممتاز كمان استخدميه

ما يدخلها سائل عشان ما تفك من على السيخ عشان كدة البصل تبشريه بالمبشرة وبعدين تصفيه من مويته تماما وتاخدي تفل البصل فقط وتحطيه على اللحمة

اما ماء البصل مهم جدا وهو اللي يعطي الكفتة نفس طعم كفتة الحاتي هاتيه وضيفي عليه ملعقة صغيرة سكر بتساعد على تحمير اللحم وكمان طماطماية مبشورة وملعقة خل وشوية فلفل ابيض وممكن كمان ملعقة صغيرة من بهارات الكفتة وقلبيهم كويس وخدي شوية على ايدك وصبعي بيها الكفتة على السيخ

لما تيجي تشوي ان كنتي حتشوي على الفحم لازم تفضلي تقلبي السيخ باستمرار عشان لو سبتيها بدون تقليب حتستوي من ناحية وتتقل وتسقط من ع السيخ لكن مع التقليب المستمر كله يستوي في وقت واحد وتكون تحفة ولو بدك الطعم يكون خيالي اعملي فكرة الفحمة واكيد كلكم عارفينها .


. كلنا بنستخدم زيت شعر .. طيب لو عندك بخاخه حطى فيه الزيت ولما تحتاجي تسرحى شعرك او شعر اولادك مو لازم تحطى على ايدك رشى على الشعر على طول وده بيكون اسهل


. عشان تحتفظى بطعم القهوه لاطول وريحتها المميزه اول ما تجبيها احفظيها فى التلاجه وحتعيش معاكى سنوات طويله


حنعمل محشى كرنب وحيكون سهل جدا : انتى فى تجيبى الكرنبه وتسلقيه وتحضرى ورقها وتقطيعه وبعدين تحطيه فى علبه بلاستيك فى الفريزر وفى اى وقت ممكن تعملى المحشى بجانب ايه احنا قبل كده عملنا شبت فروزن وبصل فروزن والكرنب اهو فروزن .. يعنى كل حاجه جاهزه طلعيها بالليل والصبح حتكون فكت وابدئى اعملى المحشى فى اى وقت واعزميني ههه


. فكرة سهلة واستخدامتها كتير برش قشرالبرتقال مميز في الكيكات وفي كثير من الاكلات وممكن يضاف مبشور البرتقال لخلطة المشاوي للدجاج يعطي نفس طعم دجاج (الطازج) وفي الرز البخاري جربته ايضاً

احضري البرتقال اغسليه جيدا للتخلص من أي آثار للأتربة او الكيماويات وابشري بهدوء طبقة القشرة الخارجية وعندما يتكون عندك كمية مناسبة ضعي عليها ملعقة سكر وسخني فرن البوتجاز لمدة 10 دقايق ثم طفي الفرن وحطي فيه برش البرتقال ده لمدة 10 دقايق عشان يجف وبعدين يخرج من الفرن ويترك في الهواء حتى تتأكدي أنه جف تماماً احتفظي بهذه الكمية في علبة محكمة وتمتعي برائحة البرتقال المنعشة واللذيذة في أكلاتك .


1)عند غسل الملابس البيضاء فى الغساله الاتوماتيك بضيف الخل
لانه بيساعد على بياض الملابس
2)للحفاظ على شنط الخروج من الصيف الى الشتاء او العكس
ادهن جلد الشنطه من الخارج بزيت زيتون او لوز واحشى الشنطه من الداخل بورق جرايد او ورق ابيض( زى لما بنيجى نشتريها من المحل)
واحطها فى اكياس واشيلها فى درج الدولاب


حتى يكون بصل الكشري ذهبي ومقرمش هاتي ملعقة ملح صغيرة وادعكي بيها البصل عشان تنزل مويته وهنا حيكون سهل انه ينشف وقت القلي وبعد ما تنزل منه الموية حطي عليه ملعقة كبيرة دقيق وقلبيه كويس وحاولي تتخلصي من الدقيق الزائد لما تجي تقلي خلي النار هادية جدا عشان ياخد وقته في السوا ويقرمش وعشان يكون ذهبي لازم تطلعيه من الزيت وهو لونه اشقر ولما تتركيه شوية حياخذ لوحده اللون الذهبي .


لا لرائحة الزفارة بعد اليوم : حقولكم على حاجة جميلة جداً لآ تخلي لا الدجاج ولا اللحمة ولا حتى السمك
تشمي فيها اي ريحة زفارة وهيه ( مويـّة غسيل الرز ) أيوة مويــــــــّة غسيل الرز
لما تجي تغسيلي الرز بالموية خليها وانقعي فيها السمك او الدجاج او اللحمة بس الأفضل تكوني غسلتيهم قبلها بالموية والخل عشان تقتلي اي ميكروبات او جراثيم وبعدين انقعيهم شوية في مويّة الرز وما راح تشمي أي ريحة نهائياً .


. عشان تكون قعدة التواليت زي المراية وترجع جديدة جيبي كوب ملح ليمون ومعاه كوبين خل وبالفرشة الخاصة بالتواليت تضيفي من السائل ده وتفركي بالفرشاة وتتركيه منقوع كدة نص ساعة وبعدين تشطفي وشوفي البريق
لكن للاسف احيانا بيكون حال قعدة التواليت مستعصي على الآخر ولا يهمك كرري الغسيل بالطريقة دي أكتر من مرة متتالية يعني حطي القعدة في دماغك كدة اسبوع كل يوم تغسليها بالطريقة دي وان شاء الله ترجعيها جدييييييييييدة .


عندي لكم وصفة جميلة عشان تنظفي الأنترية او طقم صالونك وهوه في مكانه من غير ما تشيلي ولا تحركي اي قطعة فيه وهيه كالآتي : جيبي طبق عميق وحطي فيه سائل المواعين اللى بتستخدميه وشوية مويّة على السائل ورغّي الرغوة بإيدك او بمضرب البيض اليدوي المهم انك تعملي رغوة كتيرة وتجيبي اسفنجة من حقة المواعين او لو عندك (أو بليتات لفستان شلتيها منه ما ترميها بيكون جواها اسفنج، او لفستان قديم مثلا ) وتاخدي بالاسفنجة رغوة من اللي انت عملتيها وتنظفي فيها طقم الانتريه او الصالون بس أهم شيء زي ما قلتلك ما تحطي مويّه كتير هما شوية بس عشان ما تبلي الصالون حقك وممكن تحطي نقطة من منعم الأقمشة زي الكومفورت او داوني حتديلك ريحة تجنن وافتحي الشباك شوية حتى ينشف بسرعة او اعملي الحركة دي بلليل بعد ما الأولاد يناموا عشان ماحد يجلس عليه .


لو عندك زجاجات كتير فارغة ولا تعرفي كيف تستفيدي منها اعطيكِ بعض الافكار :
الزجاجات التي تستخدم في حفظ طعام او مادة غذائية يفضل ان تكون من الزجاج وليس البلاستيك

اعملي كمية من شربات الحلويات واحفظيه في زجاجة عندك في التلاجة حيسهل كتير انك تعملي صنف الحلويات ومجرد تخرجي الزجاجة من التلاجة وتضيفي الشربات او العصير

هاتي زجاجة واملأيها بالدقيق واحفظيها في التلاجة ووقت عمل الباشيمل او دهان صواني الكيك اخرجيها وبمنتهى السهولة ضيفي الدقيق حسب الكمية المطلوبة ودون ان تبهدلي المكان جربيها ظريفة

لو عندك الزجاجة البلاستيك الكبيرة الخاصة بمعطر الملابس اذا خلصت لا ترميها خليها تنشف واحفظي فيها مسحوق الغسيل وشوفي الراحة والنظافة ما في ذرة مسحوق تضيع او ييجي عليها موية او زي ما كان بيحصل وهي في العلبة الكرتون او زي ما كان بيضيع منه كتير اذا كان في كيس بلاستيك

احتفظي بالزجاجات الصغيرة والي شكلها حلو واعملي فيها دقة الكشري وطلعيها ع السفرة تعيشيهم جو المطعم يعني او انك تحطي في الزجاجة دي ورود مجففة ورمل وشوية خرز وتعملي بيها شكل جمالي رائع وكفاية انها من عمل ايدك ومن شي كان حيترمي .


كرتون محسوق الغسيل أي نوع بس كرتونته متينة أفضي المسحوق في جردل بلاستيك وأنظف الكرتونة
وأغلفها من جوة وبرة وأزينها بورد أو زراير ملونة أو حتى شرائط ستان ودي بتفيد في الملفات بتاعة الأولاد أو لشرائط الكاسيت اللي مالها علب وتغطيها بمفرش خفيف أو يتحط فيها كتيبات دعوية لو كنتي حابة تهدي لزوارك
وكماان ممكن تتحكمي في تشكيلها إما تقصيها بالعرض فتكون للملفات الكبيرة
كمان علب الملح الكرتون بعد ما تخلص أغلفها وأزينها وأعملها مقلمية وأحطها للأولاد على المكتب
كمان كرتون الكلينكس اقصه نصين وأغلفه وألزقه على لوحة جنب المكتب وأحط فيه ورق صغير + قلم ولما تكون في طلبات تتكتب أول بأول وبحط في المطبخ واحدة زيها لطلبات المطبخ عشان ما أنسى
كمان الكرتون اللي بيكون ملفوف عليه الكلينكس حق المطبخ باخد الكرتون وأقصه على قطعتين وزيها اثنين كمان يبقى عندي 4 رولات صغيرة وأغلفهم واعمل قاعدة من الكرتون أو البلاستيك وألصق عليها الأربع رولات فتبقى عندي مقلمية للأقلام الصغيرة أو المفكات الصغيرة أو المساطر والبرجل أو الأمشاط
وكلها بتاخد حيز صغير جداً يارب أكون قدرت أوصلكم الفكرة وتستفيدوا منها .



الاحتفاظ بالاكياس البلاستيك بشكل حلو وشيك : طبعا لما بتروحي تتسوقي بترجعي من السوبر ماركت بأكياس كتيرة وما تحبي ترميهم عشان تستفيدي منهم في حاجة تانية لكن المشكلة انهم ممكن لما يتراكمو عندك يعملو فوضى وياخدو مكان كبير .
في فكرة سهلة وظريفة انك تطبقى الاكياس دي بنفس طريقة لف السمبوسة المثلثة وتدخليهم في بعضهم وكل ما احتجتي كيس تسحبي واحد .


. بيكربونات الصوديوم موسوعة من الفوائد المنزلية : انتو اكيد عارفينها هي الكربونات الي بنستخدمها عشان الطعمية
1- الكربونات لها مفعول معقم زي الديتول والخل لما تغسلي الخضروات انقعيها في ماء مع كربونات تتخلصي من الجراثيم والبكتريا الي ممكن تكون عالقة فيها
لتعقيم التلاجة بعد ما تغسليها هاتي فوطة نظيفة مبلولة في ماء وكربونات وامسحي فيها التلاجة كلها
لتعقيم الشوكات والمعالق والسكاكين بعد ما تغسليها انقعيها في ماء مضاف له كربونات حتكون براقة ومعقمة
2- الكربونات تزيل الدهون والشحوم الي في الملابس لو نقعتي الملابس في ماء ساخن مضاف له كربونات
3- لامتصاص الروائح غير المستحبة من التلاجة يوضع مسحوق الكربونات في كوب بدون غطاء ويوضع في التلاجة ويتجدد كل شهرين



عندي ليكم فكرة تسهل عليكِ غسيل ( الشفاط حق المطبخ )
اولا : البسي جوانتي في ايديكي ، ولو ما عندك البسي كيس عادي في ايديك
ثانيا : هاتي سائل مواعين + شوية كلور +شوية ديتول + شوية موية قليل جداً وقطعة سلك المواعين ..
اتأكدي الأولاً من اغلاق زرار الشفاط ( الكهرباء يعني ) وابدئي يغمس السلك في الخليط اللى عملتيه وبيكون مركّز طبعا وامسحي ريشة ريشة بهدوء شديد عشان ما تجي حاجة عند الكهرباء اللى ورا دايرة الشفاط وخلي معاكي فرشة سنان قديمة حتساعدك في هذه العملية وبعدين نشفي الريش كلها بفوطة اومناديل المطبخ عشان تترمى بعدها وما تشغلي الشفاط إلا بعد مرور ساعة على الأقل وتكوني اطمنتي انه نشف تماما .


حصالة المفاجآت : الفكرة انك تشتري حصالة وتحتفظي بيها عندك وكل يوم تحطي فيها مبلغ حتى لو بسيط جدا وبعد شهرين او تلاتة أو حتى 6 شهور تفتحيها والفلوس دي تشتري بيها حاجة لتجديد للبيت يعني جهاز جديد ديب فريزر مثلا او فود بروسيسور أو حتى طقم أطباق أو كاسات جديد ولو كنتي شاطرة والمبلغ يستاهل يا ريت تغيري بيه دهان الشقة وحتحسي بجمال التجديد ووداعا للملل والروتين
بس ما تنسي تتصدقي بجزء من المبلغ ده عشان ربي يبارك لك في الباقي وتعملي فيه حاجات كتير ما كنتي تتخيلي ان المبلغ ده يعملها .


اتمنى لكم المتعة والإستفادة ،،
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جمال الروح
عضوملكي
عضوملكي
avatar


مصر
عدد المساهمات : 230
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 01/06/2012
المزاج المزاج : رايقه
الأوسمة :

مُساهمةموضوع: رد: أكبر موسوعة لأسرار الطباخة الشاطرة هديتي لست البيت المدبرة الشاطرة ..!!!   الأربعاء يناير 09, 2013 3:39 pm


شكرآ جزيلا على الموضوع الرائع والمميز

واصلي تألقك والله ولي التوفيق

بارك الله فيكي أختي ...

ننتظر منك الكثير من خلال إبداعاتك المميزة




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أكبر موسوعة لأسرار الطباخة الشاطرة هديتي لست البيت المدبرة الشاطرة ..!!!
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
۩۞۩ روضة الجنه ۩۞۩ :: ۩۞۩ الاقسام الاسريه ۩۞۩ :: نصائح منزليه وتجارب وخبرات واشغال يدوية-
انتقل الى:  

جميع الحقوق محفوظة لـمنتدى ۩۞۩ روضة الجنه ۩۞۩
 Powered by ®rowdaelgana.hooxs.com
حقوق الطبع والنشر©2013 - 2012
متطلبات الموقع